Prima carte de finante personale si investitii adaptata realitatilor din Romania!

Ce contine cartea?


Iesi din labirint are sase capitole introductive, patru parti si 340 de pagini.

Pentru multi dintre voi, care nu au avut contact cu literatura dedicata finantelor personale, numarul de pagini al cartii de fata ar putea sa fie descurajant. Trebuie sa subliniez de la inceput ca este de dorit citirea ei integrala, in ordinea prezentata dar acest lucru este doar o recomandare. Partile pe care le contine constituie cate un element care poate fi ‘digeratŮ separat. De aceea voi incerca sa iti spun pe scurt ce doreste sa transmita fiecare dintre ele, lasand la alegerea ta modul in care le vei citi.

Introducerea

Este partea cu care trebuie sa incepi. Obligatoriu. Contine notiunile de baza fara de care nu pot fi intelese cele patru parti ale cartii.
  •  in capitolele din introductive vei intelege de ce trebuie sa privesti viata ca un magazin de jucarii din care ai libertatea de a alege ceea ce iti doretti.
  • vei cunoaste si (sper) recunoaste labirintul existentei in care ne aflam cei mai multi dintre noi, de ce apare el si cum te impiedica sa iti alegi drumul in viata, care sunt metodele de a darama peretii labirintului pentru a ajunge cat mai repede afara, acolo unde nici un zid nu iti ingradeste perspectiva.
  • vei face cunostinta cu banii intr-un mod pe care, probabil, nu l-ai mai intilnit pana acum; vei afla de ce au aparut, care e rolul lor cu adevarat si pe cine slujesc ei
  • vei afla ca fiecare dintre noi are o anumita capacitate de a face bani, in functie de pregatire, abilitati, profil psihologic si motivatie, de ce te afli pe un anumit nivel de energie financiara, ce inseamna el si cum poti trece la un nivel superior
  • ultima parte din introducere este dedicata intrebarilor pe care trebuie sa ti le pui si la care esti obligat sa raspunzi; nu poti sa ajungi la independenta si libertate financiara daca nu afli cine esti cu adevarat si cum sa adaptezi drumul pe care vrei sa-l parcurgi la personalitatea ta.

Partea I-a

Aceiasi bani

Inainte de a incepe sa faci bani trebuie sa stii cum sa gestionezi ce ai deja! Acest capitol este destinat a te pune in tema cu cateva tehnici care iti permit sa obtii mai multe lucruri cu aceiasi bani. El poate fi citit de cei care nu vor sa devina independenti financiari dardoresc sa aiba un control cat se poate de strict al bugetului, pentru a nu fi luati prin surprindere de situatiile neprevazute care pot apare in cursul vietii. Capitolul este esential pentru cei care vor sa experimenteze abundenta financiara pentru ca nu poti controla o avere daca nu esti in stare sa-ti controlezi bugetul.

Elementele de baza pe care le vei gasi te vor ajuta:

  •  sa intelegi ca la baza finantelor sta o ecuatie simpla pe care o poate rezolva orice elev de clasa a doua dar de care putini adulti sunt constienti
  • sa alegi intre doua modalitati de a aborda problema banilor personali sau ai familiei
  • sa afli ca pentru a obtine mai multe lucruri cu aceiasi bani e suficient sa cunosti care este alcatuirea pretului, fie ca e vorba de un produs sau de un serviciu
  • sa inveti strategii care te ajuta sa reduci atat preturile de achizitie cat si cheltuielile tale

Partea a II-a

Mai multi bani

Este partea la care o sa deschida cartea cei mai multi dintre cei grabiti. Nu uitati, graba strica treaba!

Cei care au parcurs cartea in ordinea fireasca vor afla care sunt modalitatile incetatenite de a face bani si metodele de a face mai multi bani, in cadrul nivelului de energie financiara in care te afli (pentru a scoate cat mai mult din acel nivel de energie). Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea a trei principii si anume Principiul Eficientizarii, Principiul Multiplicarii si Principiul Automatizarii.Adevarata libertate financiara se obtine prin situarea pe un nivel de energie financiara cat mai ridicat. In urmatorul capitol vei invata cum sa treci la un nivel superior de energie financiara, care iti va permite sa atingi prosperitatea dorita.

Partea a III-a

Alchimia financiara

Este preferata mea, pentru ca se refera la principiile care stau la baza acumularii financiare. In momentul in care vei cunoaste legile care guverneaza lumea banilor vei putea sa intelegi de ce functioneaza diferite modalitati de a face bani si cum sa nascocesti cele mai puternice metode de castig financiar.Acumularea averii tine de modul in care reusesti sa produci valoare pentru cei din jurul tau. Te vei familiariza cu crearea valorii, manipularea valorii, managementul valorii, protejarea valorii si vei afla ce aduc cu sine confiscarea si daruirea valorii.

Partea a IV-a

Stilul tau

Fiecare om are o personalitate unica. Chiar si gemenii monovitelini nu sunt cu adevarat identici, cand e vorba de felul de a fi. Acest lucru te indeamna sa gasesti calea spre prosperitatea financiara care se potriveste cel mai bine cu modul in care relationezi cu realitatea. Vei primi recomandari generale dar si sfaturi la obiect, in functie de tipul de personalitate dominanta pe care il ai. La final poti citi un capitol care concluzioneaza aceasta lucrare, alaturi de bibliografie si partea in care aduc multumiri celor care, prin prezenta si actiunile lor, au facut posibila aparitia acestei carti.

 

Vrei detalii?
Da click pe butoanele de mai jos...